„Bucuria de a trăi fără mască”

mastiOamenii sunt speciali; fiecare persoană este unică și cu o personalitate distinctă. Niciun om nu este identic cu altul, dar toți încercăm să fim la fel. E un tipar, iar toți ne modelăm să îi asemănăm cât mai mult.

Am ajuns să ne pierdem în mulțime, să nu mai distingem ”eul” nostru interior.

Societatea ne impune anumite ”măști” și, totodată, un anumit comportament, iar noi devenim ce își doresc alții, nu cine suntem noi cu adevărat.
Avem acest ”set de măști” pe care îl purtăm cu noi în fiecare moment și schimbăm masca în funcție de circumstanțe. Ne pierdem în viața cotidiană și ne conformăm societății, fără să trecem prin ”filtru” propriu fiecare lucru, să conștientizăm dacă este ceea ce trebuie.Urmăm mulțimea orbește…

Suntem toți la fel, fără nimic special. Totodată, toți ne dorim să fim unici, dar ne e prea teamă că vom fi respinși, că nu ne vom integra în societate și că o să sfârșim singuri. Această teamă ne răpește fericirea.

Am uitat că toți suntem oameni, cu calități și defecte.

Am ajuns să ne prefacem că suntem altcineva doar să facem pe plac celor din jur. Și tot efortul nostru de a ne ”modela” conform standardelor actuale ne transformă în oameni triști, care uită să își trăiască viața.

Vom fi cu adevărat fericiți în momentul în care vom renunța la toate ”măștile” și vom avea curajul să fim noi înșine, să ne bucurăm de viață și să nu ne fie teamă de reacția celorlalți.

În momentul în care ne vom elibera de cerințele societății o să știm cu adevărat ce înseamnă ”BUCURIA DE A TRĂI FĂRĂ MASCĂ”.

Alexandra T.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s