Adult life = RESPONSABILITIES

Viața de adult atrage mai multe responsabilități decât ne-am fi așteptat. Majoritatea ne-am dorit încă din copilărie să creștem mari, să putem face tot ce ne dorim, fără să înțelegem toate „consecințele” care decurg din „funcția de adult”.

Și, într-un final, am ajuns să deținem acest „statut”, care necesită mai multe eforturi decât ne-am imaginat.

Ne-am trezit stăpânii propriei vieți, responsabili pentru noi și pentru acțiunile noastre.

Prin ochii mei, libertatea se regăsește mai mult în copilărie, când cel mic e precum un fluture gata să exploreze lumea, bucurându-se de lucrurile mărunte, sub ghidarea grijulie a părinților. În schimb, adultul e „forțat” să-și impună propriile limite, îngrădindu-și libertatea, deoarece a devenit responsabil pentru propria persoană și deciziile pe care le are de luat.

O singură decizie ne poate schimba major felul în care trăim, de aceea este important să ne asumăm tot ceea ce facem. Deciziile bune vor crea un viitor mai bun, iar deciziile mai puțin bune ne vor ajuta să învățăm din greșeli; ambele variante sunt firești și contribuie la evoluția noastră.

În ultima perioadă am învățat că o hotărâre luată trebuie respectată până la final, chiar dacă ne dăm seama că decizia nu a fost una potrivita. Persoanele nehotărâte au mult de suferit, de aceea trebuie să ne asumăm fiecare acțiune.

Totodată, am învățat că este bine să profităm de toate oportunitățileresponsability, chiar dacă ne este teamă, fiindcă astfel evoluăm. O persoană matură nu se teme de responsabilități…Cum spunea Richard Branson:

„Dacă cineva îți oferă o oportunitate extraordinară și nu ești sigur că poți să o faci, spune -da- și învață mai apoi cum să o faci”.

Am încredere în tine! Fii un om responsabil care nu se teme de ”statutul” de adult și care evoluează frumos!

Alexandra T.

 

31 de gânduri despre „Adult life = RESPONSABILITIES

  1. Un articol foarte dragut ,asa de mult ma enerveaza cand cei mici spun ca vor sa fie mari , eu sunt singura care nu vrea sa devina un adult 😂 adica am 22 de ani dar tot nu ma simt ca unul , anul asta termin si cu postliceala si o sa trebuiasca sa ma angajez si sa intru in viata reala ceea ce ma sperie.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Din pacate sunt tot mai multe persoane fara coloana vertebrala care se ascung in spatele propriilor actiuni, neavand curajul sa-si asume responsabilitatea gesturilor lor. Si eu sunt adult, dar tare mult as vrea sa redevin copil ☺

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mai despre asta trebuie sa scriu si eu. Toata treaba asta de adult este intr-o ceata pentru mine. Inca nu imi vine sa cred ca am 21 de ani si ca fac ce fac. Inca imi vine greu sa ma imaginez la casa mea, cu familia mea. Dar cine stie ce se poate intampla pe viitor. Cred ca marele avantaj al vietii de adult este ca esti mai stabil emotional si poti gandi cu mai multa ratiune. Asta ma ajuta mult.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s